1. Wydarzenie Forumowe Roku 2014
Wydanie Live at the Rainbow - trzeba coś pisać? Bo to chyba zwyczajnie najlepsza rzecz od dawna z obozu Queen. Mam na DVD, mam na 2CD, po prostu miłość.
Włączenie obrazków przy nazwach forów - najbardziej polaryzujące wydarzenie w historii nowego forum, zasługuje na to miano.
wskrzeszenie queenwizji - choć niekoniecznie miało ono swoje pozytywne skutki, jednak wydarzenie zapadające w pamięć to jak najbardziej jest
Powrót QueenWizji -> to było jak grom z jasnego nieba i wzbudziło takie uczucia, takie ciary i śmierć Mufasy w jednym, jakich nie doświadczysz nawet na pogrzebie Bieruta. Innymi słowy, to było największe wydarzenie na nowym forum...
2. Humorysta 2014
A powiem że Atrus. Jego inteligencji i sublimowany humor ROBI RÓŻNICĘ.
Wyłącznie ytron, jego "wypociny" ma sie ochote czytać po kilka razy
mike - bo Katera jest tu coraz mniej
Ytron - easy.
ciepron - raz, bo naprawdę gościu mi rył banię, a problem pojawiał się dopiero wtedy gdy nie wiedział kiedy przestać i dać nam od siebie odpocząć, a dwa, żeby zrobić na złość reszcie forum
Oberst -> bo chyba najbliżej mu obecnie do dawnych klimatów. Choć prostak, to jednak daje radę

3. Mistrz Ciętej Riposty 2014
Mike i jego obrazki z końców internetów.
NIC NIE WIEM CO PANI ODE MNIE CHCE MAMOOOOOOOOOO
Kriejtiw - jak mi wyskoczył z dialogiem o adeli co nie zjadła kolacji to normalnie umarłem. poza tym lol! już drugi rok z rzędu na niego w tej kategorii głosuję
david -> bo jak coś odpowie, to zazwyczaj witki opadają i odechciewa się wszystkiego, łącznie z odpisywaniem mu xD.
4. Najbardziej charakterystyczny użytkownik 2014
Ciągle ytron. Jego występy w QW ROBIĄ RÓŻNICĘ. TOP10 najdziwniejszych postów na tym forum? Wiadomo, ytron. Miłe prawda?
David82 - ma charakter facet i w sumie się wybija pod względem aktywności, więc jest najbardziej charakterystyczny IMO wśród tzw. Nowej Fali (nie mylić z New Waavem ani (tym bardziej) z vaporwavem).
Rob - nie ma go już z nami, ale na początku okresu głosowania był i wówczas swoją innością zarówno w obyczajach jak i zachowaniu a nawet guście poważnie odwracał uwagę od naprawdę ważnych rzeczy na forum
zgredzik -> bo pierwszy wpadł mi do głowy. Bardziej maskotka, ale z braku laku może być charakterystyczny... chociaż wydaje się też dość niepozorny... dobra, nie wiem dlaczego akurat ten użytkownik, ok?! Przestańcie naciskać, bo i tak nic już Wam nie powiem!
Mejfu - Udziela się zawsze i wszędzie łącznie z QW chociaż go tam nie trzeba i kiedykolwiek się nie spojrzy na listę aktywnych użytkowników, to jest tam nasz koleżka Mejfu. Mimo wszystko każde forum potrzebuje takiego Mejfu.
5. Hipster Roku 2014
Mefju - bo znalazł pracę i hipsterzy z QW.
Rob - w ciągu ostatnich miesięcy jako jedyny w udzielał się na forum tylko i wyłącznie dla survivorów. Uszanujmy jego odmienność.
Xavi - teraz już nawet w QW nie gra więc hipster^2.
Kriejtiw - on to powinien mieć dożywotni tytuł, no bo jak można nie znać ciemnej strony księżyca? że nie wspomnę już jak przecieram gały ze zdumienia za każdym razem gdy czytam jego listy do topu filmowego. no i jak on to robi, że jego filmy trafiają do pierwszych dziesiątek roczników choć jest na nie jedynym głosującym?
Mefju -> jako jedyny sra na QueenWizję, czy jest sens dodawać coś więcej?!
6. Pierwszy Avatar Forum 2014
Powiedziałbym, że mój ale niech będzie Obiada. Trzeba być facetem pocącym się ostrym sosem i testosteronem, żeby dać w avatarze kucyka.
Mumin - bo po takim czasie człowiek ma w głowie że na avatarze jest wlasnie mumin

Niech będzie NAR i jego kłinwizjowa zdobycz. Tylko zazdrość czuję.
Kucyk to 10/10, ale Kriejtiwowy skan fragmentu planszy z Monopoly to 11/10.
mike - a tak naprawdę to ja, tylko nie wiem czy na siebie można głosować. jego łapka była spoko, czemu ją usunął?
kater -> jego avatar jest jednocześnie niesamowicie obrzydliwy, a z drugiej intrygujący... ale bardziej w stylu "o sedesie z bakelitu tu chodziło", aniżeli intrygujący-ciekawy

.
7. Pomocna Dłoń Forum 2014
Mariusz - bo pisze do mnie pw, jak mam jakieś wątpliwości i pytam się na forum. Także niech ma.
Daga - taka forumowa dobra mama, która zawsze pomoże
Lesheq - bo merytoryczny chłop. ^^
daga - wiedziała co zrobić z davidem no i zrobiła to. thanks daga
daga - to nie mienia się od lat
daga -> poza MNĄ jedyna sensowna kandydatura w tej kategorii. Nie, ale serio - choć nie zawsze można zrozumieć, co próbuje przekazać, to jednak zawsze stara się pomóc, a to się liczy bardziej niż poprawność językowa

.
8. Najbardziej Hot Złota Myśl/Słowo/Podpis 2014 na Forum (1typ)
Oezu. Niech będzie blogasek Bizona. Nikt na niego nie wchodzi, ale jest o nim głośno. No i spamowanie nim to jakieś 50% aktywności Bizon na forum, więc COŚ TO ZNACZY.
Thanks, daga - Dzięki, daga.
"znowu jakieś gunwo wygrało" - i pewnie teraz też znowu wygra
Thanks daga! -> uniwersalne, prawdziwe i w wielu sytuacjach pasuje. A jak jest używane w momentach nieadekwatnych, to jest jeszcze lepiej

.
9. Człowiek Roku 2014
daga, no bo ej.
Mumin - bo sam wyszedł z propozycją reaktywacji QW oraz prowadzenia jej. Pewnie mu sie juz nie chce, ale z pewnoscią ogłosi to dopiero po wyborach.
mike - moteratora wrzucającego 2girls1cup to albo kochać, albo prosić Dagę, żeby dała mu bana
ciepron - on tylko chciał mieć pogrubiony nick. Czy to aż tyle? Znienawidzony przez wszystkich (W sumie też mnie irytował), ale on po prostu pogubił się w życiu. Trudno się dziwić, od początku miał pod górkę. Moim zdaniem zasługuje na pośmiertne odznaczenie.
Mumin_King - że mu się jeszcze chce wpompowywać kolejne hektolitry adrenaliny do serca i tak zdechłego już konia, którym jest Queenwizja. Podziwiam i szanuję jak wskocz mi na kan.
wszyscy użytkownicy, którzy się udzielają w miarę regularnie, a nie mają pogrubionego nicka -> bo to znaczy, że są nowi, ale jednak nie zniechęcili się specyfiką tego miejsca. To wymaga niemałej odwagi.
ciepron - to nie była postać pozytywna, ale tak przywalił z grubej rury że jak nic należy mu się ten tytuł
10. Czarna Owca Forum 2014
Mejfu. Szefie, ogarnij się.
david -> koleś, który ma problem niemalże ze wszystkim i zazwyczaj nie wiadomo dlaczego. Pogratulować

.
Mefju - still love you, man ( ͡° ͜ʖ ͡°)
david82 - jezu, trzymajcie mnie bo nie wytrzymam! jedyne co ten gość robi na tym forum to notoryczne marudzenie na wszystko! żeby było śmieszniej nawet nie zrobi nic by poprawić cokolwiek na forum a i tak marudzi. nawet w qw, którą tak kocha ponad życie też bez przerwy na coś marudzi. tego się już normalnie czytać nie da. taki shamar dla przykładu to przy nim małe piwo.
Niestety Mefju - za świrowanie w ostatnich tygodniach oraz paniczną obsesję na swoim punkcie.
11.
Nagroda Specjalna (coś jak Oscar za całokształt

Czyli Nagroda im. Fenderka
Gdyby Daga to dostała to by ciepło na serduszku było, ale że już miała to nie może być za dobrze. Wobec tego jestem za zbiorczym Fenderkiem dla Kateroidów (Katera, Ytrona i Arsena) bo są równie stałym elementem krajobrazu forum co wszechobecne reklamy krajobrazu Polski.
Rob - tak ostentacyjnie pokazuje, że ma gdzieś forum (a jednocześnie ciągle co jakiś czas się na nim pojawia), że zasłużył na tę nagrodę jak nikt
Rysiu. A tak jakoś mi się skojarzył, że całkiem mądry chłopiec to jest. No i oczywiście ROBI RÓŻNICĘ.
Bizon -> Fenderek naszych czasów, też już praktycznie wycofany z życia Forum, a jednak nadal bożyszcze Fejsa i szeroko pojętych internetów. Chwała bohaterom!