Małe sprostowanie odnośnie bieżącego notowania - takie małe info, dla tych którzy nie bawili się z nami od początku, żeby nie było potem dziwnych pytań - ta strzałka przed "1920" oznacza, że pierwsze notowanie miało otwarty przedział początkowy i choć zasadniczo głosowaliśmy na filmy z lat 1920-1929, to dopuszczone zostało również oddawanie głosów na trzy filmy sprzed 1920 roku. Uznaliśmy wspólnie, że nie ma sensu robić osobnego notowania dla filmów sprzed ponad 100 lat, bo miałoby zbyt niską frekwencję, a poza tym dokładne początki kinematografii są jednak trudne do ustalenia. Niby zaczyna się ona w roku 1895 filmem "Wyjście Robotników z Fabryki", ale na filmwebie można natrafić na jeszcze starsze filmy. Aczkolwiek żeby filmy te mogły jednak wziąć udział w zabawie - wymyśliłem takie oto rozwiązanie.
I tak w wyniku możliwości głosowania na filmy sprzed 1920 roku do podsumowania dekady przedostał się jeden z nich, konkretnie "Podróż Na Księżyc" z 1902 roku, na który teraz też można głosować.
Tak przy okazji jest to już ostatnie notowanie chronologiczne, a już za tydzień: głosowanie na
NAJLEPSZY FILM POLSKI!!
BĘDZIE TO NOTOWANIE BEZ OGRANICZEŃ CZASOWYCH, GATUNKOWYCH CZY WYNIKAJĄCYCH Z MIEJSC ZAJMOWANYCH W POPRZEDNICH NOTOWANIACH! Myślę jednak nad daniem ograniczenia na filmy krótkometrażowe, aczkolwiek nie spodziewam się, żeby komuś się chciało na nie w takim notowaniu głosować.
I jeszcze jedno: mimo mojej wczorajszej niedyspozycji i związanego z nią dzisiejszego opóźnienia w podsumowaniu ostatniego notowania nie planuję stałej obsuwy terminów podsumowań kolejnych notowań. Jest nas na tyle mało, że wierzę, że wszyscy wyrobią się do późnych godzin wtorkowych, a raczej do wczesnych środowych, bo ostatnio dopiero w tych godzinach udaje mi się zasiadać do podsumowań. Tak więc spodziewajcie się następnego podsumowania w nocy z wtorku na środę 17/18 marca, gdzieś koło północy, no chyba że znowu miałbym się zapić w trupa to wtedy dam znać.
To wszystko. Dziękuję za uwagę i miłej zabawy życzę.